Keçi Peynirli Ilık Dip

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

300 g taze keçi peyniri

120 g krem peynir

4 çorba kaşığı (60ml) toz Parmesan

2 çorba kaşığı (30ml) zeytinyağı

3 çorba kaşığı (45ml) krema

Taze çekilmiş karabiber


Salsa İçin:

8 adet çeri domates

2 tatlı kaşığı (10ml) balzamik sirke

1 diş sarımsak , ince doğranmış

2 çorba kaşığı (30ml) zeytinyağı

5-6 yaprak taze nane

Tuz

Baget dilimleri

1/2 su bardağı (120 ml) krem peynir

Hazırlanışı:

Fırınınızı 200 °C’ye ısıtın. Peynirler, krema ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını orta derinlikte bir kasede homojen bir kıvam alana dek karıştırın. Taze çekilmiş karabiber ile lezzetlendirin.

Orta büyüklükte bir fırın kalıbını yağlayın. Karışımı fırın kabına eşit olarak yayın. 15 dakika fırınlayın.

Küçük bir kapta sarımsak ve iki çorba kaşığı zeytinyağını karıştırın. Balzemik sirkeyi ilave edin. Çeri domatesleri ikiye bölüp orta derinlikte bir kaseye aktarın. Hazırladığınız zeytinyağı karışımını üzerine ilave edin. Tuz ile lezzetlendirin.

Peynir karışımını fırından alın. Hazırlamış olduğunuz salsayı ortasına yayın. Baget dilimleri eşliğinde servis edin.