Kuru Domatesli ve Fesleğenli Humus Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:


Lavaş cipsleri için;

6-8 adet mini lavaş

2 çorba kaşığı (30ml) zeytinyağı

Deniz tuzu


Humus için:

1 ½ su bardağı (375ml) haşlanmış nohut

7-8 adet kuru domates, küçük küpler şeklinde doğranmış

6 çorba kaşığı (90ml) sızma zeytinyağı

2 diş sarımsak

8-10 yaprak taze fesleğen, yıkanmış, ayıklanmış

Tuz & taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:

Fırınınızı 200 C dereceye ısıtın. Fırın tepsisinin tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın. Lavaşları üçgen şeklinde 8 eşit parçaya kesin. Derin bir kasede zeytinyağı ve deniz tuzuyla harmanlayın. Hazırladığınız fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Önceden ısıtılmış fırında hafif renk alana kadar 7-8 dakika fırınlayın. Soğumaya bırakın.

Fesleğen, sarımsak ve zeytinyağını blender haznesine alın. Püre haline gelene kadar karıştırın. Nohutu ilave edip homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Kurutulmuş domatesi ekleyip, tuz ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın. Kuru Domatesli ve Fesleğenli Humusu sızma zeytinyağı ve kurutulmuş domates şeritleri ile süsleyip lavaş cipsleri eşliğinde servis edin.