Kuşkonmaz ve Keçi Peynirli Frittata Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

6 adet yumurta

2 çorba kaşığı (30ml) yeşil soğan, ince doğranmış

400 gr kuşkonmaz

100 gr keçi Büş peyniri, ufalanmış

6 çorba kaşığı (90ml) toz parmesan

1/3 su bardağı (80 ml) krema

2 çorba kaşığı (30 ml) zeytinyağı

Süslemek için;

Toz Parmesan Peyniri

Hazırlanışı:

Fırınınızı 180 C dereceye ısıtın. Kuşkonmazların saplarındaki sert kısımları keserek alın. Kuşkonmazları derince bir tencerede, kaynar tuzlu suda 1-2 dakika haşlayın. Rengini korumak için buzlu suya alıp hızlıca soğutun. Kuşkonmazların yarısını bütün olarak ayırın. Diğer yarısını 1 cm uzunluğunda silindirler şeklinde doğrayın. Orta boy bir kasede yumurta, krema, tuz ve karabiberi hafifçe çırpın. Büş peyniri, parmesan, İnce doğranmış yeşil soğan ve doğranmış kuşkonmazları da ilave edip karıştırın. Orta boy, fırına girebilir bir tavaya zeytinyağını ilave edin. Orta ateşte tavayı ısıtın. Yumurta karışımını tavaya ilave edin. Frittata’nın kenarları katılaşmaya başladığında büyük bir tabağa aktarın. Tabakta, ayırdığınız kuşkonmazları Frittata’nın üzerine yerleştirin. Önceden 180 C dereceye ısıtılmış fırında, ortası tamamen pişene kadar, yaklaşık 10 dakika, fırınlayın. Kuşkonmaz ve Keçi Peynirli Frittata’yı dilimleyerek servis edin.