Kuzu Etli Terbiyeli Enginar Tarifi
Malzemeler:
3 çorba kaşığı (45 ml) zeytinyağı
500 g kuzu kuşbaşı
20 adet arpacık soğan
2 ½ su bardağı (625 ml) ilikli kemik suyu
¼ su bardağı (60 ml) limon suyu
1 çorba kaşığı (15 ml) un
8 adet küçük enginar, ayıklanmış
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı (30 ml) dereotu
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Servis için;
Limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı:
Uygun ebatta bir tencereyi su ile doldurup unu ilave edin. Enginarları ilave edin. Orta yüksek ateşte kaynama noktasına ulaşana kadar ısıtın. Su kaynama noktasına ulaştığında ateşi orta seviyeye düşürüp 10-15 dakika haşlayıp tencereden alın.
4 adet arpacık soğanını küçük küpler şeklinde doğrayın. Kalan soğanların sadece kök kısımlarını alarak bütün bırakın. Zeytinyağını geniş bir tencerede orta yüksek ateşte ısıtın. İnce doğranmış soğanları ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Bütün arpacık soğanlarını da ilave edip 2-3 dakika sotelemeye devam edin. Eti ekleyip tuz ve taze çekilmiş karabiber ile lezzetlendirin. 5-6 dakika, etler mühürlenip hafif renk alana dek soteleyin. Tüm malzemeyi enginarların üzerine aktarın. İlikli kemik suyunu ekleyip 18-20 dakika pişmeye bırakın.
Küçük bir kasede limon suyu ve yumurta sarısını karıştırın. Sıcak yemek suyundan bir kepçe kadarını ilave edip karıştırarak ısısını dengeleyin. Terbiyeyi tencereye ilave edip karıştırın. Tuz, taze çekilmiş karabiber ve dereotu ile lezzetlendirip ateşten alın. Kuzu Etli Terbiyeli Enginarı limon kabuğu rendesi ile süsleyip sıcak servis edin.