Levrekli Ispanaklı Nohut

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:


Levrek İçin:

400 gr levrek fileto, 2’şer cm’lik küpler şeklinde doğranmış

1 çorba kaşığı (15 ml) limon suyu

½ tatlı kaşığı (2,5 ml) limon kabuğu rendesi

1 diş sarımsak, ince kıyılmış

2 çorba kaşığı (30 ml) zeytinyağı

Tuz

Taze çekilmiş karabiber


Ispanaklı Nohut İçin:

300 gr ıspanak, sapları alınmış

2 diş sarımsak, ezilmiş

1 orta boy soğan, küçük küpler şeklinde doğranmış

1 adet domates, konkase

1 yemek kaşığı (15ml) domates salçası

400 gr haşlanmış nohut

1 adet defne yaprağı

1 su bardağı (250ml) tavuk suyu

2 çorba kaşığı (30ml) zeytinyağı

1 tatlı kaşığı (5 ml) pul biber

3 çorba kaşığı (45 ml) maydanoz, ince kıyılmış

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:

Levrekleri marine etmek için; limon suyu, limon kabuğu rendesi, ince kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, tuz ve taze çekilmiş karabiberi ufak bir kapta karıştırın. Levrek parçalarının üzerine ekleyin ve üzeri kapalı olarak buzdolabında en az yarım saat marine edin.

2 çorba kaşığı zeytinyağını orta boy bir tavada orta ateşte ısıtın. Marine edilmiş levrekleri hafifçe renk alana kadar her bir tarafı yaklaşık 2 dakika süreyle soteleyin. Levrekleri kenara alın. Aynı yağda soğanlarınızı kısık ateşte yaklaşık 4 dakika soteleyin. Ezilmiş sarımsağı ekleyin ve 1 dakika daha sotelemeye devam edin. Konkase domatesleri ekleyin ve 4 dakika kadar pişirmeye devam edin. Domates salçası ve tavuk suyunu küçük bir kasede karıştırın ve tencereye ekleyin. Nohut, defne yaprağı, tuz ve taze çekilmiş karabiberi de ilave edin. Orta kısık ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika pişmeye bırakın. Yıkanmış ve ayıklanmış ıspanakları ilave edin. 4-5 dakika daha pişirmeye devam edin. Levrekleri tencereye ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın. Üzerine maydanozu serpiştirin ve sıcak servis edin.