Mantar Çorbası Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

4 çorba kaşığı (60 ml) zeytinyağı

1 adet orta boy soğan, ince doğranmış

300 g kestane mantarı, temizlenmiş, sapları alınmış, 0,5 cm kalınlığında doğranmış

300 g Shiitake mantarı, temizlenmiş, sapları alınmış, 0,5 cm kalınlığında doğranmış

1 diş sarımsak, ince doğranmış

1 tatlı kaşığı (5 ml) taze kekik, ayıklanmış

4 su bardağı (1 lt) tavuk suyu

200 ml krema

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:

Zeytinyağını derin bir tencerede orta yüksek ateşte ısıtın. Soğanı ilave edip 4-5 dakika ara ara karıştırarak soteleyin. Mantarları ilave edin. Mantarlar hafif renk alana kadar, yaklaşık 5-6 dakika ara ara karıştırarak sotelemeye devam edin. Tuz, taze çekilmiş karabiber, sarımsak ve taze kekiği ekleyip 1 dakika daha soteledikten sonra tavuk suyunu ilave edin. Tavuk suyu kaynama noktasına ulaştıktan sonra ateşi kısıp 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Bu sürenin sonunda blender yardımıyla pürüzsüz bir çorba elde edene kadar karıştırın. Son olarak krema ekleyip ateşten alın. Tadına bakarak tuz ve taze çekilmiş karabiber ile lezzetini ayarladıktan sonra Mantar Çorbasını sıcak servis edin.