Mantar Çorbası Tarifi
Malzemeler:
4 çorba kaşığı (60 ml) zeytinyağı
1 adet orta boy soğan, ince doğranmış
300 g kestane mantarı, temizlenmiş, sapları alınmış, 0,5 cm kalınlığında doğranmış
300 g Shiitake mantarı, temizlenmiş, sapları alınmış, 0,5 cm kalınlığında doğranmış
1 diş sarımsak, ince doğranmış
1 tatlı kaşığı (5 ml) taze kekik, ayıklanmış
4 su bardağı (1 lt) tavuk suyu
200 ml krema
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
Zeytinyağını derin bir tencerede orta yüksek ateşte ısıtın. Soğanı ilave edip 4-5 dakika ara ara karıştırarak soteleyin. Mantarları ilave edin. Mantarlar hafif renk alana kadar, yaklaşık 5-6 dakika ara ara karıştırarak sotelemeye devam edin. Tuz, taze çekilmiş karabiber, sarımsak ve taze kekiği ekleyip 1 dakika daha soteledikten sonra tavuk suyunu ilave edin. Tavuk suyu kaynama noktasına ulaştıktan sonra ateşi kısıp 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Bu sürenin sonunda blender yardımıyla pürüzsüz bir çorba elde edene kadar karıştırın. Son olarak krema ekleyip ateşten alın. Tadına bakarak tuz ve taze çekilmiş karabiber ile lezzetini ayarladıktan sonra Mantar Çorbasını sıcak servis edin.