Mantarlı Ispanaklı Glütensiz Noodle Tarifi
Malzemeler:
200 G pirinç makarnası
4 çorba kaşığı (60 ml) sıvı yağ
1 küçük soğan, küçük küpler şeklinde doğranmış
2 diş sarımsak, ince doğranmış
2 cm kalınlığında taze zencefil, rendelenmiş
300 g Shiitake mantarı, 1 cm kalınlığında doğranmış
1 demet ıspanak, sapları alınmış
3 çorba kaşığı (45 ml) glütensiz soya sosu
1 çorba kaşığı (15 ml) susam yağı
1 su bardağı (250 ml) soya filizi
2 çorba kaşığı (30 ml) kaju fıstığı, iri doğranmış
2 çorba kaşığı (30 ml) taze soğan, ince doğranmış
Hazırlanışı:
Pirinç makarnalarını derince bir kaseye alın. Üstünü geçecek miktarda kaynar su ilave edin. Arada karıştırarak 8-10 dakika bekletin. Süzüp kenara alın.
2 çorba kaşığı sıvıyağı geniş bir tavada orta ateşte ısıtın. Soğanı ilave edip 4-5 dakika arada karıştırarak soteleyin. Sarımsak ve zencefili ilave edip 1 dakika daha soteleyin. Kalan sıvıyağ ve mantarı ekleyin. Arada karıştırarak mantarlar hafif kahverengi bir renk alana kadar pişirmeye devam edin. Ispanak ve soya filizini ekleyip 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın. Soya sosu ve susam yağını ilave edip 1-2 dakika daha pişirin. Pirinç noodle’larını da ekleyip karıştırın. 1-2 dakika daha pişirdikten sonra Mantarlı Ispanaklı Glütensiz Noodle’ı servis tabaklarına porsiyonlayıp üstlerine kaju fıstığı ve taze soğan serpiştirin. Hemen servis edin.