Meksika Usulü Fırınlanmış Tatlı Patates Tarifi
Malzemeler:
4 adet orta boy tatlı patates
4 çorba kaşığı (60 ml) tereyağı
1 çorba kaşığı (15 ml) sıvı yağ
½ adet orta boy soğan, ince doğranmış
1 diş sarımsak, ince doğranmış
½ tatlı kaşığı (2,5 ml) kekik
½ tatlı kaşığı (2,5 ml) tatlı toz kırmızı biber
½ tatlı kaşığı (2,5 ml) kimyon
1 adet çubuk tarçın
250 gr kıyma
1 çorba kaşığı (15 ml) domates salçası
¾ su bardağı (180 ml) et suyu
200 gr. domates, konkase
1 su bardağı (250 ml) haşlanmış Meksika fasulyesi
Tuz
200 gr. cheddar peyniri, rendelenmiş
1/3 su bardağı (80 ml) jalapeno turşusu
¼ su bardağı (60 ml) ekşi krema
Taze kişniş yaprakları
3-4 adet lime
Hazırlanışı:
Chili con carne için; derince bir tencerede sıvı yağ ile soğanı 4-5 dakika soteleyin. Sarımsak, kekik, kimyon ve tarçın ilave edip 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Kıymayı ilave edip ara sıra karıştırarak 7-8 dakika soteleyin. Salça ve chipotle biberleri ilave edip 1-2 dakika daha soteleyin. Et suyu ve konkase domatesi ekleyin. Tuz ile tatlandırın. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Haşlanmış Meksika fasulyesini ilave edip ateşi en kısık seviyeye düşürün. Tatlı patatesler hazır olana dek sıcak tutun.
Fırınınızı 200 C dereceye ısıtın. Tatlı patatesleri ortadan ikiye kesip zeytinyağı ve tuz ile harmanlayın. Fırın tepsisine kesik tarafları yukarı bakacak şekilde yan yana yerleştirip önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika fırınlayın. Sıcak tatlı patateslerin içlerini kaşık yardımıyla alıp uygun ebatta bir kasede tereyağı ve 100 g rende cheddar peyniri ile karıştırın. Tatlı patates püresini patates kabukları içine geri yerleştirin. Her bir tatlı patates üzerine Chili con carne’den yerleştirin. Kalan cheddar peyniri, jalapeno biber turşusu, taze kişniş yaprakları ve ekşi krema ile Meksika Usulü Fırınlanmış Tatlı Patatesleri tamamlayıp lime dilimleri eşliğinde sıcak servis edin.