Mozzarellalı Pembe Soslu Penne
Malzemeler:
2 çorba kaşığı (30 ml) zeytinyağı1 çorba kaşığı (15 ml) tereyağı1 adet soğan, küçük küpler şeklinde doğranmış2 diş sarımsak, ince doğranmış3 su bardağı (750 ml) rende domates1 tatlı kaşığı (5 ml) toz şeker1 tatlı kaşığı (5 ml) pepperoncino veya kırmızı pul biber
Tuz 200 ml krema½ su bardağı (125 ml) rende mozzarella peyniri½ demet taze fesleğen, doğranmış
400 g penne makarna
Servis için;Rende mozzarella
Taze fesleğen yaprakları
Hazırlanışı:
Zeytinyağı ve tereyağını uygun ebatta bir tencerede orta yüksek ateşte ısıtın.
Soğanı tencereye ilave edip ara ara karıştırarak 4-5 dakika soteleyin. Sarımsağı ekleyip 20-30 saniye daha soteledikten sonra rende domates, toz şeker, pepperoncino ve tuz
ilave edip ateşi orta seviyeye düşürüp 10-15 dakika pişmeye bırakın. Pişme süresinin
sonunda sosu ateşten alıp krema, rende mozzarella ve taze fesleğeni ilave edip
peynir eriyene kadar karıştırın. Sosu sıcak tutun.
Makarnayı paket üzerindeki talimatlara uyarak ‘al dente’ haşlayın. Haşlama suyundan
¼ su bardağı kadar ayırıp süzün. Makarnayı tencereye geri alıp hazırladığınız sosu
üzerine ilave edin. Kıvamı tercihinize göre ayarlamak için ayırdığınız makarna
suyundan ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika karıştırarak makarnayı sos ile harmanlayın.
Mozzarellalı Pembe Soslu Penne servis tabaklarına paylaştırıp rende mozzarella ve
taze fesleğen yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis edin. Afiyet olsun.