Nektarinli Glütensiz Cheesecake Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

½ su bardağı (125ml) badem ezmesi

1 su bardağı (250ml) badem unu

1/3 su bardağı (80ml) glütensiz yulaf

250g düşük yağlı krem peynir

250g süzme yoğurt

¾ su bardağı (180ml) toz şeker

1 paket vanilin

¾ su bardağı (180ml) krema

3 adet yumurta

¼ su bardağı (60ml) mısır nişastası

2 adet büyük nektarin

2 çorba kaşığı (30ml) bal

1 çorba kaşığı (15ml) limon suyu

1 çorba kaşığı (15ml) file badem, kavrulmuş

Taze nane yaprakları

Hazırlanışı:

Fırınınızı 180 C dereceye ısıtın. 20cm çapında kelepçeli kalıbın kenar ve tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın. Badem ezmesi, badem unu ve glütensiz yulafı blender haznesine alın. Homojen bir kıvam elde edene dek, yaklaşık 1-2 dakika karıştırın. Harcı hazırladığınız kalıbın tabanına ve kenarlarına eşit kalınlıkta yayın. Önceden ısıtılmış fırında 180 C derecede 15-18 dakika fırınlayın. Soğumaya bırakın. Fırın derecesini fansız 160 C dereceye düşürün. En alt seviyeye içinde iki parmak su olan bir fırın tepsisi yerleştirin. Krem peynir ve süzme yoğurdu derin bir kasede homojen bir kıvam alana dek karıştırın. Toz şeker ve vanilini ekleyip şeker hafif eriyene dek karıştırmaya devam edin. Kremayı yavaş yavaş ilave ederek yedirin. Yumurtaları birer birer ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak mısır nişastasını ilave edin. Karışımı süzgeçten geçirerek içinde herhangi bir pürüz veya hava kabarcığı kalmadığından emin olun. Soğumuş taban üzerine döküp önceden ısıtılmış fırında 160 C derecede 1 saat 25 dk pişmeye bırakın. Fırını kapatıp kapağı hafif aralık şekilde bırakarak cheesecake’i 1 saat daha fırında dinlendirin. Cheesecake’i buzdolabında 3-4 saat soğumaya bırakın.

Üzeri için; nektarinleri iri küpler şeklinde doğrayın. Bal ve limon suyunu küçük bir kasede karıştırıp nektarinlerle harmanlayın. Nektarin karışımını cheesecake üzerine yerleştirin. File badem ve nane yapraklarıyla süsleyin ve servis edin.