Nektarinli Mozarella

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

3 adet Nektarin, 8 parça halinde dilimlenmiş

250 gr taze Manda Mozzarella

4 çorba kaşığı (60 ml) badem, kavrulmuş

1 demet taze fesleğen yaprağı

Sos için;

3 çorba kaşığı (45ml) sızma zeytinyağı

1 çorba kaşığı (15ml) frambuaz sirkesi

1 çorba kaşığı (15 ml) bal

1 çorba kaşığı (15 ml) limon suyu

Deniz tuzu

Taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:

Küçük bir kasede frambuaz sirkesi,limon suyu, bal ve zeytinyağını çırpma teli yardımıyla karıştırın. Sosu tuz ve taze çekilmiş karabiber ile tadlandırın.

Taze mozzarellayı elinizle küçük parçalara bölün.Nektarin dilimlerini ve mozazarellayı uygun ebatta servis tabağına yerleştirin. Üzerine önce taze fesleğen yapraklarnı, sonra bademi serpiştirin. Servis etmeden hemen önce sosu üzerinde gezdirin. Taze ya da kızarmış ekmek ve grissini çeşitleri eşliğinde servis edin.

Not: Dilerseniz salatanıza prosciutto da ilave edebilirsiniz.