Nevzine
Malzemeler:
Şerbet için,
1 1/2 su bardağı (375 ml) su
1 1/2 su bardağı (375 ml) toz şeker
1 tatlı kaşığı (5 ml) limon suyu
1/2 su bardağı (125 ml) üzüm pekmezi
Nevzine için,
200 g tereyağı, oda sıcaklığında
1/3 su bardağı (80 ml) sıvı yağ
1/2 su bardağı (125 ml) süt
1/2 su bardağı (125 ml) tahin
2 çorba kaşığı (30 ml) elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı (1250 ml) un
1/2 tatlı kaşığı (2,5 ml) tuz
1 1/2 su bardağı (375 ml) ceviz, ince dövülmüş
Süslemek için,
Tahin
Ceviz, ince dövülmüş
Hazırlanışı:
Fırınınızı 190 C dereceye ısıtın. Yaklaşık 30x45 cm boyutlarında bir fırın tepsisinin tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın.
Şerbeti hazırlamak için su, şeker ve limon suyunu geniş bir tencereye alın. Orta yüksek ateşte kaynama noktasına gelene dek ısıtın. Kaynama noktasına ulaştıktan sonra ateşi orta kısık seviyeye düşürüp 10-15 dakika pişmeye bırakın. Hafif yoğunlaşan şerbeti ateşten alıp üzüm pekmezini ilave edin. Tamamen soğuması için kenara alın.