Nohutlu Kara Lahanalı Tavuk But Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

6 adet kalçalı tavuk but, kemiksiz

3 çorba kaşığı (45 ml) zeytinyağı

1 adet orta boy soğan, küçük küpler şeklinde doğranmış

1 diş sarımsak, ince doğranmış

100 gr kale yaprağı, ayıklanmış

Tuz

2 tatlı kaşığı (10 ml) tatlı toz kırmızı biber

1 adet limonun kabuğu ve suyu

2 tatlı kaşığı (10 ml) acı pul biber

2 su bardağı (500 ml) nohut haşlanmış

½ su bardağı (125 ml) tavuk suyu

1 tatlı kaşığı (5 ml) dijon hardal

Hazırlanışı:

Tavuk butları uygun ebatta bir kasede zeytinyağı, limon suyu, tuz, ve tatlı toz kırmızı biber ile harmanlayın. 25-30 dakika oda sıcaklığında marine olmaya bırakın. Geniş bir döküm tava veya tencereyi orta yüksek ateşte ısıtın. Tavukları ısınan tavada her bir yüzü ikişer dakika olacak şekilde mühürleyin. Tencereden alın. Soğanı tavaya ilave edip ara ara karıştırarak 4-5 dakika soteleyin. Kale yapraklarını ekleyip 4-5 dakika daha sotelemeye devam edin. Sarımsak, limon kabuğu rendesi, acı pul biber, dijon hardal ve tuz ilave edip bir dakika daha soteleyin. Nohut, tavuk suyu ve tavuk butları tavaya geri alıp ateşi orta seviyeye düşürün. 10-15 dakika orta ateşte pişmeye bırakın. Nohutlu Kale’lı Tavuk Butu ateşten alıp hemen servis edin