Oğul Türkkan ve Ayşegül Talu’dan Lavantalı Kuzu Carpaccio
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı (5 ml) lavanta
1 tatlı kaşığı (5 ml) bal
2 çorba kaşığı (30 ml) sızma zeytinyağı
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
1 adet Karayaka kuzu fileto
¼ su bardağı (60 ml) semizotu, ayıklanmış
2 çorba kaşığı (30 ml) fındık, kavrulmuş, iri dövülmüş
2 tatlı kaşığı (10 ml) nar ekşisi
1 çorba kaşığı (15 ml) sızma zeytinyağı
Yaprak parmesan
Hazırlanışı:
Lavanta, bal, zeytinyağı, tuz ve taze çekilmiş karabiberi küçük bir kasede karıştırın. Kuzu filetoyu marinadla kaplayıp buzdolabında en az 2 saat dinlenmeye bırakın.
Uygun ebatta bir tavayı orta yüksek ateşte ısıtın. Kuzu filetonun her bir yüzünü birer dakika mühürleyip tavadan alın. Yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakın.
Kuzu filetoyu verevine incecik dilimleyin. Dilimleri servis tabağına yelpaze şeklinde dizin. Üstüne semizotu yapraklarından yerleştirip fındığı serpiştirin. Yaprak parmesanı da üzerine ekleyip nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirin. Lavantalı Kuzu Carpaccio’yu taze çekilmiş karabiber ile lezzetlendirip hemen servis edin.