Orman Meyveli & Yoğurtlu Pavlova Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

3 yumurta akı, oda sıcaklığında

1 tutam tuz

¾ su bardağı ( 180ml ) pudra şekeri

5 çorba kaşığı ( 75 ml ) bal

2 ½ su bardağı (625 ml) karışık orman meyveleri

1 su bardağı (250ml) süzme yoğurt

10-15 yaprak taze nane

Hazırlanışı:

Fırınınızı 100 C dereceye ısıtın. Fırın tepsisinin tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın. Kenara alın.

Yumurta aklarını tuz ile köpürene kadar çırpın. ¾ su bardağı şekeri yavaş yavaş ilave edin. Karışım kıvamlı ve parlak hale gelene kadar çırpın. Beze harcını tepsiye birbirine eşit 4yuvarlak olacak şekilde yayın. Önceden ısıtılmış fırında 1-1,5 saat fırınlayın. Pişen bezeleri fırının kapağı hafif açık olacak şekilde fırın içinde soğumaya bırakın. Tamamen soğuyan bezeleri servis tabaklarına aktarın.

Orman meyvelerinin yarısını orta genişlikte bir kasede bal 3 kaşık bal ile tatlandırın. Hafifçe ezin. 5-6 adet nane yaprağını ince doğrayın. Orman meyveleri, nane ve yoğurdu karıştırın. Meyveli yoğurt karışımını bezelerin üzerine eşit olarak paylaştırın. Kalan orman meyvelerini 2 çorba kaşığı bal ile harmanlayıp Pavlova’ların üzerine dekoratif biçimde yerleştirin. Orman Meyveli & Yoğurtlu Pavlovaları taze nane yaprakları ile süsleyip servis edin.