Pancarlı Ricottalı Gnocchi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

250 g pancar, soyulmuş, küp doğranmış

2 çorba kaşığı (30ml) zeytinyağı

Tuz & Taze çekilmiş karabiber

¼ su bardağı (60ml) su

250 g haşlanmış patates, ezilmiş

150 g ricotta peyniri

25 g parmesan peyniri, rendelenmiş

¼ tatlı kaşığı (1ml) toz muskat

1 yumurta

1 1/3 su bardağı (330ml) un

2 çorba kaşığı (30ml) tereyağı

200 g Körpe ıspanak

2 diş sarımsak, ince doğranmış

Servis için;

Rende Parmesan

Hazırlanışı:

Fırınınızı 180 C dereceye ısıtın. Bir fırın tepsisinin tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın. Pancarları zeytinyağı, tuz ve karabiberle harmanlayıp tepsiye aktarın. Suyu ilave edip tepsinin üzerini aluminyum folyo ile sararak kapatın. Pancarları önceden ısıtılmış fırında yumuşayana kadar yaklaşık bir saat fırınlayın. Fırınlanmış pancarları blender yardımıyla püre haline getirin. Patates, ricotta, parmesan, yumurta, muskat ve tuzu ilave edip karıştırın. Unu karışıma yedirip homojen bir hamur elde edin. Hamuru 6 eşit parçaya ayırın. Unlanmış tezgahta 2 cm kalınlığında silindirler şeklinde yuvarlayın. Bıçak yardımıyla 1-1,5 cm genişliğinde parçalar halinde kesin ve unlanmış bir tepsiye aktarın. Derin bir tencerede su kaynatın. Haşlama suyunu tuzlayın. Gnocchi’yi 2-3 sefer olacak şekilde tuzlu kaynar suda 3-4 dakika haşlayın. Haşlanmış gnocchi’yi kenara alın.

Geniş bir tavada tereyağını orta yüksek ateşte ısıtın. Sarımsak ve haşlanmış gnocchi’yi ekleyin. 2-3 dakika soteleyin. Körpe ıspanağı ekleyip 2-3 dk daha soteledikten sonra Pancarlı Ricottalı Gnocchi’yi rende parmesan eşliğinde servis edin.