Parça Çikolatalı Ve Deniz Tuzlu Dev Kurabiye

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

125 g tereyağı, oda sıcaklığında

½ su bardağı (125ml) toz şeker

1 adet yumurta

1 su bardağı (250ml) un

1 tatlı kaşığı (5ml) kabartma tozu

1 paket şekerli vanilin

100 g bitter çikolata, iri parçalar halinde parçalanmış

1 tatlı kaşığı (5ml) iri taneli deniz tuzu

Kalıp için;

1 çorba kaşığı (15ml) tereyağı, oda sıcaklığında

Hazırlanışı:

Fırınınızı 180C dereceye ayarlayın.

Tereyağı ve toz şekeri derin bir kaseye alın. Karışım krema kıvamı alana dek 7-8 dakika çırpın. Yumurtayı ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu karışıma ekleyin. Homojen bir hamur elde edene kadar 1-2 dakika karıştırın. Son aşamada çikolata parçalarını da ekleyip hamura yedirin.

Kurabiyeyi içinde pişireceğiniz kalıbın tabanını tereyağı ile yağlayın. Kurabiye hamurunu kalıba eşit kalınlıkta yayın. Üzerine iri taneli deniz tuzunu gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında 15-18 dakika fırınlayın. Parça Çikolatalı ve Deniz Tuzlu Dev Kurabiyeyi oda sıcaklığında 5 dakika dinlendirdikten sonra dondurma eşliğinde servis edin.