Pestolu Karidesli Papardelle
Malzemeler:
Tuz
400 gr papardelle ya da linguni makarna
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı (45 ml) zeytinyağı
400 gr karides
1 su bardağı (250 ml) krema
Makarna haşlama suyu
4 çorba kaşığı (60 ml) fesleğenli pesto sos
150 gr ıspanak
12 adet çeri domates
Hazırlanışı:
Makarnayı kaynamakta olan tuzlu suda “al dente” haşlayın. Makarna haşlama suyundan ¼ su bardağı kadar ayırın. Makarnanın suyunu tamamen süzüp bir kenara alın.
Büyükçe bir tavada zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Sarımsağı ilave edip 1 dakika soteleyin. Karidesi ilave edip 2 dakika sotelemeye devam edin. Krema, ayırdığınız makarna haşlama suyu ve pesto sosu tavaya ekleyin. Hafifçe karıştırıp kısık ateşte 2-3 dakika çektirin. Ispanak ve çeri domatesleri de tavaya ilave edip 2-3 dakika pişirmeye devam edin. Son olarak haşlanmış makarnayı tavaya alın. Makarna ısınana kadar 2-3 dakika daha pişirin. Pestolu Karidesli Papardelle’yi servis tabaklarına alıp hemen servis edin.