Poşe Somon ve Dereotlu Yoğurtlu Sos Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

4 adet somon fileto (yaklaşık 150g)

6 su bardağı (1,5 lt) su

2 tatlı kaşığı (10ml) tane karabiber

1 tatlı kaşığı (5ml) deniz tuzu

1 adet limon, dilimlenmiş

1 adet portakal, dilimlenmiş

2 adet defne yaprağı

¼ demet maydanoz


Sos İçin:

½ su bardağı (125ml) mayonez

½ su bardağı (125ml) yoğurt

1 tatlı kaşığı (5ml) hardal

1 çorba kaşığı (15ml) limon suyu

Tuz,karabiber

4 çorba kaşığı (60ml) dereotu, ince doğranmış

1 çorba kaşığı (15ml) kapari, doğranmış

1 çorba kaşığı (15ml) kornişon turşu, küçük küpler şeklinde

Hazırlanışı:

Sos için; orta derinlikte bir kasede mayonez, yoğurt, hardal ve limon suyunu homojen bir kıvam elde edene dek karıştırın. Dereotu, kapari ve turşuyu ilave edip tuz ve karabiberini damak tadınıza göre ayarlayın. Buzdolabında muhafaza edin.


Su, tane karabiber, deniz tuzu, limon, portakal, defne yaprağı ve maydanozu geniş bir tencereye alın. Kaynama noktasına gelene dek orta yüksek ateşte ısıtın. Karışım kaynama noktasına ulaştığında ateşi en kısık seviyeye indirin. Somon filetoları tencereye dikkatlice aktarıp 10 dakika kadar pişmeye bırakın. Poşe somonları haşlanmış taze patates ve kuşkonmaz ile dereotlu yoğurtlu sos eşliğinde servis edin.