Pratik Kimchi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

1 kg Çin lahanası

2 adet havuç, şerit şeklinde doğranmış

5 diş sarımsak

2,5 cm taze zencefil, rendelenmiş

2 çorba kaşığı (30ml) soya sosu

3 çorba kaşığı (45ml) pirinç sirkesi

2 çorba kaşığı (30ml) tuz

3-4 sap taze soğan, 1 cm boyutunda doğranmış

1 çorba kaşığı (15ml) şeker

4-5 adet kurutulmuş acı biber

1 küçük deveci armutu, küçük küpler şeklinde doğranmış

¼ su bardağı (60ml) su

Hazırlanışı:

Lahananın her yaprağını iyice yıkayıp kurulayın. 1 cm’lik şeritler şeklinde doğrayın. Geniş bir kase içinde tuzla karıştırın. 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Soğuk su ile bir kaç tur iyice yıkayın. Kenara alın.

Zencefil, sarımsak, pirinç sirkesi, soya sosu, şeker ve kurutulmuş acı biberi blender yardımıyla püre haline getirin. Biber sosu, armut, havuç ve lahanayı geniş bir kase içerisinde iyice harmanlayın. Sterilize edilmiş kavanozlara aktarın. Karıştırma kasesinde kalan sosu almak için suyu ilave edip soslu su karışımını kavanozlara paylaştırın. Kavanoz kapaklarını kapatıp oda sıcaklığında bir gece fermante olmaya bırakın. Kavanoz içinde ufak hava baloncukları görmeye başladığınızda Pratik Kimchi’yi buzdolabına aktarın.