Reyhanlı Domates Sos Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

¼ su bardağı (60ml) zeytinyağı

500g soğan, küçük küpler şeklinde doğranmış

6-7 diş sarımsak, ince dilimlenmiş

2 kg rio domates, konkase

1 çorba kaşığı (15ml) toz şeker

1 demet reyhan, ayıklanmış, doğranmış

1 çorba kaşığı (15ml) tuz

1 tatlı kaşığı (5ml) karabiber

Hazırlanışı:

Zeytinyağını geniş bir tencerede orta yüksek ateşte ısıtın. Soğanı ilave edip 7-8 dakika soteleyin. Sarımsağı ilave edip 1 dakika daha soteleyin. Konkase domates, tuz ve şekeri ilave edip karıştırın. Kaynama noktasına ulaştığında ateşi kısın. En kısık ateşte kapağı açık şekilde ara sıra karıştırarak 1,5-2 saat pişmeye bırakın. Karabiber ve reyhan ilave edip ateşten alın. Sıcak domates sosu steril kavanozlara aktarıp kapaklarını sıkıca kapatın. Oda sıcaklığına gelene dek baş aşağı şekilde soğumaya bırakın.