Sebzeli Tofu Şişleri
Malzemeler:
300 g tofu
4 çorba kaşığı (60ml) zeytinyağı
2 çorba kaşığı (30ml) taze kekik, ayıklanmış
2 diş sarımsak, püre
1 çorba kaşığı (15ml) limon suyu
1 adet Sarı Kaliforniya Biber, iri küpler şeklinde doğranmış
1 adet Kırmızı Kaliforniya Biber, iri küpler şeklinde doğranmış
1 adet kırmızı soğan, soyulmuş, kök kısmı alınmış, dörde bölünmüş
1 adet sakız kabak, ortası alınmış iri küpler şeklinde doğranmış
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Servis için;
Basmati Pilavı
Hazırlanışı:
Tofuyu kağıt mutfak havlusu arasında bir tabağa alın. Üzerine ikinci bir tabak kapatıp, ağırlık koyarak 10 dk bekleterek içindeki suyu salmasını sağlayın.
Suyunu aldığınız tofuyu iri küpler şeklinde doğrayın. Zeytinyağı, kekik, sarımsak, limon suyu, tuz ve taze çekilmiş karabiberi geniş bir kasede karıştırın. Tofu, Kaliforniya biberler, soğan ve kabağı ilave edip harmanlayın. 1 saat kadar oda sıcaklığında bekletin. Marine olan sebzeler ve tofuyu şişlere sırayla dizip tabağa alın. Izgaralı bir döküm tavayı orta yüksek ateşte ısıtın.
Şişlerin her bir yüzü ızgara izi alıp pişene dek ızgaralayın. Sebzeli Tofu Şişlerini basmati pilavı eşliğinde servis edin.