Şekersiz Glütensiz Brownie Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

4 adet yumurta

16 adet hurma, çekirdekleri alınmış

100 g tereyağı, küçük küpler şeklinde doğranmış

200 g bitter çikolata, ince doğranmış

40 g glütensiz un karşımı

4 çorba kaşığı (60 ml) ham kakao

1 tutam deniz tuzu

1/3 su bardağı (80 ml) ceviz, iri doğranmış

Hazırlanışı:

Fırınınızı 180 C dereceye ısıtın. 25x20 cm boyutlarında bir fırın kabının tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın. Kenara alın.

Hurmaları blender yardımıyla püre kıvamına getirin. Tereyağını küçük bir sos tenceresinde orta ateşte ısıtın. Bitter çikolatayı geniş bir kase içine alın. Sıcak tereyağını çikolata üzerine ilave edip 30-40 saniye bekleyin. Çırpma teli yardımıyla homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Hurma püresini çikolataya ekleyip karıştırın. Yumurtaları birer birer ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar çırpın. Glütensiz un, kakao,bir tutam deniz tuzu ve cevizi ekleyip birkaç tur daha karıştırdıktan sonra elde ettiğiniz hamuru önceden hazırladığınız fırın tepsisine aktarın. 180 C dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika fırınlayın. Glütensiz Şekersiz Brownie’yi oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirdikten sonra üstüne ham kakao serpip dilimleyerek servis edin.