Şekersiz & Glütensiz Tahin ‘Helvası’

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler

1 su bardağı (250 ml) tahin

2 su bardağı (500 ml) ceviz, dövülmüş

2 su bardağı (500 ml) hurma, çekirdekleri alınmış, küçük küpler şeklinde doğranmış


Süslemek için;

Ceviz, dövülmüş

Antep Fıstığı, dövülmüş

Hazırlanışı:

Dilediğiniz şekilde bir kalıbın taban ve kenarlarını pişirme kağıdı ile kaplayın. Kenara alın.


Hurmayı blender haznesine alın. Cevizden ½ su bardağı kadarını ilave edip blender ile bir kaç tur karıştırın. Kalan tüm malzemeyi ilave edip homojen bir karışım elde edene kadar bir kaç tur daha karıştırın. Hazırladığınız kalıba aktarıp buzdolabında 4 saat soğumaya bırakın.


Şekersiz & Glütensiz Tahin ‘Helvasını’ dilimleyerek kahve veya çay eşliğine servis edin.