Semizotlu Yemyeşil Dip

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

2 sap yeşil soğan

1/2 su bardağı (120 ml) taze fesleğen

2 su bardağı (500 ml) semizotu

1 tatlı kaşığı (5 ml) tarhun

1 çorba kaşığı (15 ml) limon suyu

1 tatlı kaşığı (5 ml) limon kabuğu rendesi

1 tatlı kaşığı (5 ml) dijon hardal

6 çorba kaşığı (90 ml) light mayonez

1/2 su bardağı (120 ml) labne

Hazırlanışı:

Semizotu, fesleğen, yeşil soğan, tarhun, limon kabuğu rendesi, limon suyu, hardal ve ançüezi blenderda pürüzsüz bir püre haline gelene kadar çekin. Mayonez ve labneyi orta boy bir kasede çırpın. Hazırladığınız püreyi mayonez labne karışımına ilave edip karıştırın. Semizotlu Yemyeşil “Dip”i sebzeler ve kinoa cipsi eşliğinde servis edin.