Somon Füme ve Izgara Körpe Kabaklı Makarna Salatası

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

2/3 su bardağı (180ml) makarna (tercihen Gnochetti Sardi)

125 gr Somon Füme, 2 cm kalınlığında şeritler şeklinde kesilmiş

½ su bardağı (125ml) taze bezelye, haşlanmış

10 adet körpe kabak, boylamasına 2mm kalınlığında dilimlenmiş


Sosu İçin:

4 tatlı kaşığı (20ml) hardal

1 tatlı kaşığı (5ml) bal

2 çorba kaşığı (30ml) beyaz şarap sirkesi

5 çorba kaşığı (75ml) sızma zeytinyağı

Tuz

Taze çekilmiş karabiber


Üzeri İçin:

Mikro filizler

Hazırlanışı:

Sos malzemesini bir kavanoza alın. Tuz ve karabiber ilave edip kapağını sıkıca kapatın. Güçlü bir şekilde çalkalayın. Bir kenara ayırın. Makarnayı paket üzerindeki talimatlara göre haşlayıp, süzün. Sıcak makarnaya hazırladığınız sosun 3 yemek kaşığını ilave edip karıştırın. Bezelyeyi ilave edin. Kabakları yağlayın, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kabakların her bir yüzünü 1’er dakika ızgaralayın. Makarnaya ilave edin. Son olarak füme somonu ekleyin. Kalan sosu ilave edip harmanlayın. Somon Füme ve Izgara Körpe Kabaklı Makarna Salatası’nı mikro filizler ile süsleyip servis edin.