Superfresh ile Ispanaklı Somonlu Çıtır Milföy Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

Somon için;

500 g somon fileto, dört eşit parçaya kesilmiş

2 çorba kaşığı (30 ml) zeytinyağı

1 limonun kabuğu, ince rendelenmiş

1 çorba kaşığı (15 ml) limon suyu

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

Sote Ispanak için;

2 çorba kaşığı (30 ml) zeytinyağı

1 su bardağı (250 ml) Superfresh Donuk Soğan

1 diş sarımsak, ince doğranmış

2 su bardağı (500 ml) Superfresh Donuk Ispanak

1 çorba kaşığı (15 ml) limon suyu


Milföy için;

6 yaprak Superfresh Milföy Hamuru, oda sıcaklığında

1 yumurta sarısı

2 çorba kaşığı (30 ml) süt

Hazırlanışı:

Fırınınızı 200C dereceye ısıtın. Bir fırın tepsisinin tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın. Kenara alın.

Somonları zeytinyağı, limon suyu, limon kabuğu, tuz ve taze çekilmiş karabiber ile lezzetlendirin. 5-10 dakika marine edin. Sote ıspanak için; geniş bir tavayı orta yüksek ateşte ısıtın. Zeytinyağını ve soğanları tavaya ilave edin. 4-5 dakika soteleyin. Sarımsağı ilave edip 1 dakika daha soteleyin. Ispanak ekleyip ateşi hafif kısın. 6-7 dakika suyunu tamamen çekene kadar ara ara karıştırarak pişmeye bırakın. Tuz, taze çekilmiş karabiber ve limon suyu ile lezzetlendirip ateşten alın. Somon için; Geniş bir tavayı yüksek ateşte ısıtın. Somonların her bir yüzünü birer dakika mühürleyin.


Çıtır Milföyleri hazırlamak için; yumurta sarısı ve sütü küçük bir kasede karıştırın. Milföy yapraklarını unlanmış tezgahta merdane ile hafifçe açarak inceltin. Her bir yaprağın ortasına 3-4 çorba kaşığı sote ıspanak ve bir somon fileto yerleştirin. Hamurun kenarlarına fırça yardımıyla yumurta karışımından sürüp hamuru bohça şeklinde kapatın. Hazırladığınız fırın tepsilerine aktarıp üstlerine yumurta karışımından sürün. Kalan iki milföy hamurunu 1 cm kalınlığında şeritler şeklinde kesip bohçaların üzerine kafes şeklinde yerleştirin. Kalan yumurta karışımını kafeslerin üzerine sürün. Ispanaklı Somonlu Çıtır Milföyleri önceden ısıtılmış fırında 30 dakika fırınlayın. 4-5 dakika dinlendirdikten sonra yeşil salata eşliğinde servis edin.

______________________________