Susamlı Tavuk Roll Tarifi
Malzemeler:
2 adet tavuk göğüs
1 adet kereviz sapı, iri parçalar halinde doğranmış
1 adet havuç, iri parçalar halinde doğranmış
1 adet küçük soğan, 4’e bölünmüş
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı (5 ml) tane karabiber
Tuz
½ su bardağı (125 ml) light mayonez
2 çorba kaşığı (30 ml) soya sosu
1 çorba kaşığı (15 ml) susam yağı
1 tatlı kaşığı (5 ml) kavrulmuş susam
4 adet tam buğdaylı tortilla ekmeği
4 adet Yedikule marul, ince doğranmış
1 adet küçük kırmızı Kaliforniya biber, jülyen doğranmış
1 adet küçük sarı Kaliforniya biber, jülyen doğranmış
½ su bardağı (125 ml) soya filizi
½ demet nane, ayıklanmış
½ demet fesleğen, ayıklanmış
½ demet kişniş, ayıklanmış
Hazırlanışı:
Tavuk göğüsleri, kereviz sapı, havuç, soğan, defne yaprağı, tane karabiber ve tuzu uygun ebatta bir tencereye alıp üstlerini geçecek kadar su ilave edin. Orta yüksek ateşte kaynama noktasına ulaşana kadar ısıtın. Kaynama noktasına ulaştığında ateşi kısıp 12-15 dakika, tavuk göğüsler tamamen pişene kadar haşlanmaya bırakın. Göğüsleri kevgir yardımıyla sudan alıp 10-15 dakika soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra lif lif parçalara ayırıp orta derinlikte bir kaseye aktarın. Mayonez, soya sosu, susam yağı ve kavrulmuş susamı ilave edip karıştırın.
1 adet tortilla ekmeğini tezgaha alın. Üzerine bir avuç Yedikule yaprağını yayın. Jülyen doğranmış biberler ve soya filizlerini üstüne sıra sıra yerleştirin. Tavuk karışımının ¼’ini üstlerine yayın. Son olarak nane, fesleğen ve kişniş yapraklarını en üste serpiştirip tortilla’yı sıkıca sarın. Keskin bir bıçak yardımıyla 3 veya 4 dilim olacak şekilde kesip servis tabağına aktarın. Aynı işlemi tüm malzeme bitene kadar tekrarlayın.
Susamlı Tavuk Roll’ları acılı mayonez sos eşliğinde hemen servis edin.