Tarçın ve Karanfilli Fırınlanmış Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

1 kg balkabağı, ayıklanmış, 2 cm kalınlığında dilimlenmiş

2 su bardağı (500 ml) toz şeker

2-3 adet çubuk tarçın

10-12 adet karanfil


Servis için;

¼ su bardağı (60 ml) toz ceviz

1/2 su bardağı (125 ml) tahin

Hazırlanışı:

Balkabağı dilimleri, toz şeker, çubuk tarçın ve karanfili geniş bir fırın tepsisinde karıştırın. Üzeri kapalı olacak şekilde oda sıcaklığında 6-8 saat dinlenmeye bırakın.

Fırınınızı 190 C dereceye ısıtın. Şeker ve baharatlarla dinlendirdiğiniz balkabaklarını önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika fırınlayın. Hafifçe renk alan balkabaklarını fırından alıp oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın.

Tarçın ve Karanfilli Fırınlanmış Balkabağı Tatlısını üzerini tahin ve ceviz ile süsleyerek servis edin.