Tarçınlı Bal Kabaklı Crumble Tarifi
Malzemeler:
Bal kabağı için;
3 su bardağı (750 ml) bal kabağı, küp şeklinde doğranmış
2 tatlı kaşığı (10 ml) mısır nişastası
1/3 su bardağı (80 ml) toz şeker
2 tatlı kaşığı (10 ml) toz tarçın
Crumble hamuru için;
1/3 su bardağı (80 ml) tereyağı, oda sıcaklığında
¾ su bardağı (180 ml) yulaf
½ su bardağı (125 ml) un
1 çorba kaşığı (15 ml) toz tarçın
1/3 su bardağı (80 ml) toz şeker
1/3 su bardağı (80 ml) ceviz içi, doğranmış
Hazırlanışı:
Fırınınızı 180 C dereceye ısıtın. Bal kabağı, mısır nişastası, toz şeker ve toz tarçını geniş bir kasede karıştırın. Bir fırın kabının içine bal kabağı karışımını yayın.
Tereyağı, yulaf, un, toz tarçın, toz şeker ve doğranmış cevizi geniş bir kaseye alın. Elinizle ufalayarak nemli ama birbirine tutunmayan bir karışım elde edene kadar karıştırın. Crumble hamurunu bal kabağı karışımı üzerine elinizle ufalayarak serpiştirin. Hamurun üzerine hafifçe bastırıp yerleştirin. Tarçınlı Bal Kabaklı Crumble’ı önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika fırınlayın. Fırından aldıktan sonra 5-10 dakika dinlendirip vanilyalı dondurma eşliğinde servis edin.