Tarçınlı & Tatlı Patatesli Barbunya Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:


5 çorba kaşığı (75ml) zeytinyağı

½ su bardağı (125ml) soğan, küçük küpler şeklinde doğranmış

1 tatlı kaşığı (5ml) şeker

1 su bardağı (250ml) tatlı patates, küp şeklinde doğranmış

1 çorba kaşığı (15ml) domates salçası

4 su bardağı (1lt) haşlanmış barbunya

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

3 su bardağı (750ml) içme suyu

2 çubuk tarçın

½ demet maydanoz, ayıklanmış

Hazırlanışı:


Zeytinyağını geniş bir tencerede orta ateşte ısıtın. Isınan yağa soğan ve toz şekeri ilave edip 4-5 dakika aralıklı karıştırarak soteleyin. Tatlı patatesi ekleyip 3-4 dakika soteleyin. Domates salçasını ekleyip 1 dakika daha soteleyin. Barbunya ve tuz ilave edip karıştırın. Su ve tarçını ilave edip ateşi kısık seviyeye düşürün. 20-25 dakika pişmeye bırakın. Tarçını tencereden alın. Tarçınlı ve tatlı patatesli barbunyayı soğuttuktan sonra üzerine maydanoz yaprakları serpiştirip servis edin. Afiyet olsun.