Tatlı Ekşi Kırmızı Lahana Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:


1 orta boy kırmızı lahana, ortası alınmış, 0,5 cm kalınlığında doğranmış

2 çorba kaşığı (30ml) tereyağı

3 çorba kaşığı (45ml) şeker

1/4 su bardağı (60ml) balzamik sirke

1 çorba kaşığı (15ml) tuz

1 tatlı kaşığı (5ml) taze çekilmiş karabiber

1/3 su bardağı (80ml) kuru kayısı, küp şeklinde doğranmış



Hazırlanışı:


Tereyağını geniş bir tencerede orta yüksek ateşte ısıtın. Lahanayı ilave edip karıştırın. Kapağı hafif aralık biçimde orta ateşte 3-4 dakika soteleyin. Şeker, tuz ve taze çekilmiş karabiberi ilave edip ateşi orta kısık seviyeye düşürün. Balzamik sirke ve kayısıları da ekleyip 40-45 dakika kapağı hafif aralık biçimde pişmeye bırakın. Tatlı Ekşi Kırmızı Lahanayı ılık servis edin.