Tavuk Tikka Masala Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:


Tavuk için;

550-600 G tavuk göğsü; iri küpler şeklinde doğranmış

½ su bardağı (125 ml) yoğurt

2 çorba kaşığı (30 ml) limon suyu

4 diş sarımsak, rendelenmiş

2,5 cm taze zencefil, rendelenmiş

Tuz

2 tatlı kaşığı (10 ml) kimyon

2 tatlı kaşığı (10 ml) garam masala

2 tatlı kaşığı (10 ml) tatlı toz kırmızı biber


Tikka Masala Sos için;

3 çorba kaşığı (45 ml) sıvıyağ

1 orta boy soğan, küçük küpler şeklinde doğranmış

2,5 cm taze zencefil, rendelenmiş

6 diş sarımsak, rendelenmiş

1 çorba kaşığı (15 ml) domates salçası

2 tatlı kaşığı (10 ml) kimyon

2 tatlı kaşığı (10 ml) zerdeçal

2 tatlı kaşığı (10 ml) toz kişniş

2 tatlı kaşığı (10 ml) tatlı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı (5 ml) acı toz kırmızı biber

2 tatlı kaşığı (10 ml) garam masala

2 su bardağı (500 ml) doğranmış domates

1 su bardağı (250 ml) su

2/3 su bardağı (180 ml) krema

¼ su bardağı (60 ml) taze kişniş



Hazırlanışı:

Yoğurt, limon suyu, sarımsak, zencefil, kimyon, garam masala, tatlı toz kırmızı biber ve tuzu geniş bir kasede karıştırın. Tavukları ekleyip harmanlayın. Buzdolabında 1-2 saat dinlenmeye bırakın.

Fırınınızı 260 C dereceye ısıtın. Tavukları ahşap şişlere dizin. Küçük bir fırın tepsisinin tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın. Şişleri tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 15-18 dakika fırınlayın.

Sos için; geniş bir tencerede sıvı yağı orta yüksek ateşte ısıtın. Soğanı ilave edip 6-8 dakika soteleyin. Sarımsak, zencefil ve domates salçasını ilave edip 1 dakika daha soteleyin. Tüm baharatı ekleyip 20-30 saniye kavurun. Doğranmış domates ve suyu ilave edin. Ateşi kısık seviyeye düşürüp 15-18 dakika pişmeye bırakın. Sosu blender yardımıyla pürüzsüz kıvama getirin. Kremayı ekleyip 1-2 dakika daha kısık ateşte pişirin. Son olarak tavukları şişten alıp sosa ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirin. Tavuk Tikka Masala üzerine taze kişniş serpiştirip basmati pilavı eşliğinde servis edin.