Tay Usulü Tavuklu Marul Dürümleri

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

5 çorba kaşığı (75ml) soya sosu

2 çorba kaşığı (30ml) pirinç sirkesi

2 çorba kaşığı (30ml) susam yağı

1 çorba kaşığı (15ml) balık sosu

2 tatlı kaşığı (10ml) esmer şeker

2 çorba kaşığı (30ml) lime suyu

4 çorba kaşığı (60ml) sıvı yağ

1 adet kırmızı soğan, küçük küpler şeklinde doğranmış

2,5 cm taze zencefil, rendelenmiş

3 diş sarımsak, püre halinde

1 çorba kaşığı (15ml) lime kabuğu rendesi

4 adet tavuk göğüs, blender ile kıyma haline getirilmiş

1 adet Meksika biberi, küçük küpler şeklinde doğranmış

1 adet kırmızı Kaliforniya biber, jülyen kesilmiş

1 adet sarı Kaliforniya biber, jülyen kesilmiş

1 adet havuç, jülyen kesilmiş

100g ince pirinç eriştesi, sıcak suda bekletilmiş

6-8 adet Yedikule marul, yaprakları ayrılmış ve yıkanmış

½ su bardağı (125ml) yer fıstığı, hafif dövülmüş

Taze kişniş yaprakları

Hazırlanışı:

Soya sosu, pirinç sirkesi, susam yağı, balık sosu, esmer şeker ve lime suyunu küçük bir kasede karıştırın. Kenara alın.

Geniş bir tencerede 2 çorba kaşığı sıvıyağı orta yüksek ateşte ısıtın. Soğan, sarımsak, zencefil ve lime kabuğu rendesini ilave edip 2-3 dakika karıştırarak soteleyin. Tavuk göğüs kıyması ve biberi ilave edip 4-5 dakika, tavuklar tamamen beyazlaşıp pişene dek karıştırarak sotelemeye devam edin. Hazırladığınız sosun yarısını ilave edip 1 dakika daha soteledikten sonra tavuğu kenara alın. Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı orta yüksek ateşte ısıtın. Sarı Kaliforniya biberleri 2-3 dakika soteleyip kenara alın. Aynı işlemi Kırmızı Kaliforniya biber ve havuç için de tekrarlayın.

Servis için marul yapraklarını 1-2 çorba kaşığı tavuk, sotelenmiş sebzeler ve pirinç eriştesi ile doldurun. Üstlerine yer fıstığı ve taze kişniş yaprakları gezdirin. Kalan sos eşliğinde servis edin.