The Whirl ile Espressolu Bitter Çikolatalı Mus Pasta Tarifi
Malzemeler:
Mus için;
1 ½ su bardağı (375 ml) süt
1 ½ çorba kaşığı (22,5 ml) kakao
5 adet yumurta sarısı
½ su bardağı (125 ml) toz şeker
300 g bitter çikolata, küçük parçalar şeklinde doğranmış
15 g yaprak jelatin, soğuk suda 5 dakika bekletilmiş, süzülmüş¼ su bardağı (60 ml) öğütülmüş espresso kahve
1 ½ su bardağı (375 ml) krema, soğuk
8-10 adet kedi dili kurabiyeKakaolu glazür için;¾ su bardağı (180 ml) toz şeker
¼ su bardağı (60 ml) kakao
¾ su bardağı (180 ml) süt
6 g yaprak jelatin, soğuk suda 5 dakika bekletilmiş, süzülmüş
Hazırlanışı:
Yaklaşık 30 cm uzunluğunda bir baton kek kalıbının içini pişirme kağıdı ile kaplayın. Mus için süt, kakao ve kahveyi uygun ebatta bir sos tenceresine alın. Kısık ateşte 8-10 dakika ısıtın. Yumurta sarıları ve ¼ su bardağı (60 ml) toz şekeri orta genişlikte bir kasede çırpma teli yardımıyla karıştırın.
Sürekli karıştırarak sıcak sütten ¼ bardak kadarını yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edip ısılarını eşitleyin. Yumurta sarılarını tencereye aktarıp sürekli karıştırarak 2-3 dakika karışım hafif yoğunlaşana kadar pişirmeye devam edin. Ateşten alıp jelatini ilave edin.
Bitter çikolatayı geniş bir kaseye alın. Hazırladığınız karışımını ince delikli bir süzgeçten geçirerek bitter çikolataya ekleyin. Bir dakika bekletip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Soğumaya bırakın. Soğuk krema ve kalan toz şekeri geniş bir kasede mikser yardımıyla hacmen yaklaşık 2 katına ulaşana kadar 2-3 dakika çırpın. Çırpılmış kremayı çikolata karışımına spatula yardımıyla alt üst ederek yedirin. Mus karışımını önceden hazırladığınız kek kalıbına aktarın. Kedi dili kurabiyeleri şekerli yüzleri yukarı bakacak şekilde mus üzerine yerleştirin. Kalıbın etrafını streç film ile sıkıca sarıp buzdolabında bir gece dinlenmeye bırakın. Kakaolu glazürü hazırlamak için jelatin dışında tüm malzemeyi uygun ebatta bir sos tenceresine alın. Orta ateşte karışım hafif yoğunlaşana kadar 3-4 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Ateşten alıp jelatini ilave edin. Kakaolu glazürü süzüp oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın. Mus pastayı kalıptan çıkarıp bir tel üzerine alın. Glazürü pastanın üzerine gezdirerek her tarafının kaplandığından emin olun. Buzdolabında 20-30 dakika dinlendirdikten sonra dilediğiniz şekilde süsleyip servis edin.