Tortellini Al Brodo Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

1 çorba kaşığı (15ml) zeytinyağı

½ adet soğan, küçük küpler halinde doğranmış

1 adet havuç, küçük küpler halinde doğranmış

1-2 sap kereviz sapı, ince doğranmış

1 diş sarımsak, ince doğranmış

4 su bardağı (1lt) tavuk suyu

200 g ıspanak, yıkanmış, ayıklanmış ve doğranmış

250 gr peynir dolgulu tortellini

Tuz & Taze çekilmiş karabiber

4 çorba kaşığı (60 ml) Parmesan peyniri, rendelenmiş

Hazırlanışı:

Zeytinyağını orta derinlikte bir tencedere ısıtın. Soğan, kereviz ve havucu ilave edin. 7-8 dakika soteleyin. Sarımsağı ilave edin. 1 dakika daha soteleyin. Tavuk suyunu ilave edin. Orta ateşte kaynama noktasına ulaşana dek ısıtın. Kaynama noktasına ulaştığında ateşi kısıp 15 dakika tıklatın. Tortellini ve ıspanağı ekleyip, orta ateşte 8-10 dakika daha pişirin. Tortellini Al Brodo’yu tuz ve karabiber ile tatlandırıp, rendelenmiş parmesan peyniri ile servis edin.