Trofie A La Genovese

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

1,5 su bardağı patates, 1 cm’lik küpler halinde doğranmış

1,5 su bardağı taze börülce fasulye, 3cm boyunda kesilmiş

1 paket (500gr) Barilla Collezione Trofie Liguri makarna

Pesto sos ( Bir önceki tarifte toplamda kaç gr çıkıyorsa; tarif tek tarifin ikiye bölünmüş hali. Yapıldığında ölçülüp tarife eklenecek.)

Hazırlanışı:

Derin bir tencerede makarna haşlamak için suyunuzu kaynatın. Su kaynama noktasına geldiğinde suyu tuzla tatlandırın. Makarnayı kutu üzerinde yazan talimatlara göre haşlayın. Haşlamanın son 4 dakikasında patatesleri suya ekleyin. Patatesleri ekledikten 2 dakika sonra börülce fasulyeleri suya ekleyin. Makarna olana kadar haşlamaya devam edin. Pişirme suyundan ½ su bardağı kadar ayırın ve makarnayı süzün. Süzdüğünüz makarna ve sebzelerinizi sıcak tencereye geri boşaltın ve pestonuzu pişirme suyuyla birlikte tencereye ekleyin. Sos ile makarnayı iyice harmanlayın. Sıcak servis edin.