Trüflü Bonfile Carpaccio Tarifi
Malzemeler:
500 G dana bonfile
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı (5 ml) dijon hardal
1 çorba kaşığı (15 ml) limon suyu
½ tatlı kaşığı (2,5 ml) bal
Deniz tuzu
Taze çekilmiş karabiber
½ su bardağı (125 ml) trüflü zeytinyağı
1-2 çorba kaşığı (15-30 ml) içme suyu
1 su bardağı (250 ml) semizotu, ayıklanmış
Parmesan, yaprak kesilmiş
Hazırlanışı:
Bonfileyi streç film ile sıkıca sarıp buzlukta 2,5-3 saat soğuyup sertleşmeye bırakın. Yarı donuk eti keskin bir bıçak yardımıyla 1-2 mm kalınlıkta dilimler şeklinde dilimleyin. Eğer gerekirse dilimleri inceltmek için avuç içinizle hafifçe dövün. Servis tabağına aktarın.
Yumurta sarısı, dijon hardal, bal, limon suyu, tuz ve taze çekilmiş karabiberi blender haznesine alın. Mayonez kıvamında bir sos hazırlamak için trüflü zeytinyağını blender haznesine yavaş yavaş ilave ederek blender ile karıştırın. Kıvamı ayarlamak için gerekirse içme suyu ilave edin. Servis etmeden hemen önce ince dilimlenmiş bonfile dilimlerini tuz ve taze çekilmiş karabiber ile lezzetlendirin. Üzerine ayıklanmış semizotunu yayın, parmesanı serpiştirip trüflü sos gezdirin. Trüflü Bonfile Carpaccio’yu hemen servis edin.