Tunus Usulü Aromatik Balık Çorbası Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

500 gr taze patates

2 adet domates

4 su bardağı (1 lt) su

2 çorba kaşığı taze nane

4 çorba kaşığı maydanoz

1 tatlı kaşığı (5 ml) tatlı toz kırmızı biber

1/4 tatlı kaşığı (1,25 ml) pul biber

1/2 tatlı kaşığı (2,5 ml) kimyon

500 gr levrek fileto

Hazırlanışı:

Su, patates, domates, sarımsak, limon suyu, tatlı-kırmızı biber, kimyon, pul biber, taze nane, maydanoz ve kişnişi orta boy bir tencereye alın. Orta ateşte kaynama noktasına ulaşana kadar ısıtın. Ateşi kısıp kapağı kapalı olarak 20-25 dakika pişirmeye devam edin. Balık ve zeytinyağını ilave edin. Çorbayı tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Taze nane, maydanoz ve kişniş yaprakları ile süsleyip servis edin.