Vanilyalı Donut

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

1 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı (20 ml) kuru maya

1 su bardağı (250 ml) süt, ılık

2 ½ su bardağı (400 ml) un

1 tatlı kaşığı (5 ml) vanilya

3 yumurta sarısı

2 çorba kaşığı (30 ml) pudra şekeri

½ tatlı kaşığı (2,5 ml) tuz

4 çorba kaşığı (60 ml) tereyağ, oda sıcaklığında, küçük küpler halinde


Kızartmak İçin:

Ayçiçek yağı


Glazür İçin:

1 su bardağı (250 ml) pudra şekeri

1 tatlı kaşığı (5 ml) toz vanilin

2-3 çorba kaşığı (30-45 ml) su ya da süt


Süslemek İçin:

Dekoratif Süsleme Şekerleri

Hazırlanışı:

Derin bir kasede 1 çorba kaşığı maya ve ¾ su bardağı (180 ml) sütü karıştırın. ¾ su bardağı (180 ml) un ekle karıştırın. Karışımı üzeri kapalı olarak sıcak bir yerde, 30 dakika kadar dinlendirin.


Kalan bir çay kaşığı maya ve ¼ bardak sütü bir kasede çırpın. Dinlendirilmiş hamur karışımını ilave edin. Yumurta sarılarını da ekleyip, mikser ile homojen bir karışım elde edene kadar 30 saniye kadar çırpın. Karışıma 1 bardak un, vanilya, şeker ve tuzu ilave edin. 30 saniye daha karıştırın. Tereyağını da ilave edin. Karışıma yedirmek için 30 saniye daha karıştırmaya devam edin.


Kalan unu azar azar ilave edip hamuru yoğurmaya devam edin. Hamur yumuşak ve ıslak kıvama geldiğinde streç filmle kapatın. Sıcak bir noktada 30 saniye kadar mayalanmaya bırakın. Oluşan kabarcıkları yok edecek şekilde hamurun üzerine bastırdıktan sonra minimum 1 saat buzdolabında soğumaya bırakın.