Vegan Chili

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

3 çorba kaşığı (45 ml) zeytinyağı

1 adet soğan, küçük küpler şeklinde doğranmış

4 diş sarımsak, ince doğranmış

2 adet kereviz sapı, 0,5 cm kalınlığında doğranmış

1 adet kırmızı Kaliforniya biber, iri küpler şeklinde doğranmış

1 adet sarı Kaliforniya biber, iri küpler şeklinde doğranmış

1 çorba kaşığı (15 ml) domates salçası

1 tatlı kaşığı (5 ml) toz kimyon

1 çorba kaşığı (15 ml) acı toz kırmızı biber

1 çubuk tarçın

Tuz

3 su bardağı (750 ml) haşlanmış Meksika fasulyesi

2 su bardağı (500 ml) haşlanmış nohut

2 su bardağı (500 ml) haşlanmış börülce

1 su bardağı (250 ml) domates rendesi

2 su bardağı (500 ml) sebze suyu


Servis için;

Avokado

Lime dilimleri

Hazırlanışı:


Geniş bir tencerede zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Soğanı ekleyip 5-6 dakika soteleyin. Sarımsak, kereviz sapı ve Kaliforniya biberleri ilave edip 2-3 dakika daha soteleyin. Ateşi kısık seviyeye düşürüp toz kimyon, acı toz kırmızı biber, çubuk tarçın ve tuzu ilave edin. Domates salçasını ve rende domatesi ekleyin. 2-3 dakika karıştırarak pişirdikten sonra Meksika fasulyesi, nohut, börülce ve sebze suyunu da ekleyip kapağı hafif aralık kalacak şekilde 25-30 dakika orta-kısık ateşte pişmeye bırakın.

Vegan Chili’yi avokado küpleri ve lime dilimleri ile süsleyip pirinç pilavı eşliğinde sıcak servis edin.