Vegan Keşkül Tarifi

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

4 su bardağı (1 lt) badem sütü

½ su bardağı (125 ml) badem unu

2/3 su bardağı (160 ml) toz şeker

¼ su bardağı (60 ml) pirinç unu

3 çorba kaşığı (45 ml) mısır nişastası


Servis için;

Rende Hindistan cevizi

File badem

Hazırlanışı:

Tüm malzemeyi uygun ebatta bir tencerede karıştırın. Keşkül karışımı yoğunlaşana kadar, yaklaşık 15 dakika sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Sıcak keşkülü servis kaselerine paylaştırın. Önce oda sıcaklığında 1 saat, sonrasında buzdolabında en az 4 saat dinlenmeye bırakın. Vegan Keşkülleri rende Hindistan cevizi ve file badem ile süsleyip servis edin.