Vegan Keşkül Tarifi
Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-
Malzemeler:
4 su bardağı (1 lt) badem sütü
½ su bardağı (125 ml) badem unu
2/3 su bardağı (160 ml) toz şeker
¼ su bardağı (60 ml) pirinç unu
3 çorba kaşığı (45 ml) mısır nişastası
Servis için;
Rende Hindistan cevizi
File badem
Hazırlanışı:
Tüm malzemeyi uygun ebatta bir tencerede karıştırın. Keşkül karışımı yoğunlaşana kadar, yaklaşık 15 dakika sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Sıcak keşkülü servis kaselerine paylaştırın. Önce oda sıcaklığında 1 saat, sonrasında buzdolabında en az 4 saat dinlenmeye bırakın. Vegan Keşkülleri rende Hindistan cevizi ve file badem ile süsleyip servis edin.