Vişne Soslu Poşe Somon

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

4 su bardağı su

2-3 sap maydanoz

1 çorba kaşığı limon suyu

Karabiber

Tuz

4 adet 150 gr somon fileto

2 çorba kaşığı (30 ml) çekirdekleri alınmış vişne

6 çorba kaşığı (90 ml) vişne ekşisi

1/4 su bardağı vişne suyu

1 çorba kaşığı (15 ml) bal

2 adet çubuk tarçın

2 çorba kaşığı (30 ml) küçük küpler şeklinde doğranmış tereyağı

Hazırlanışı:

Somonları hazırlamak için, orta boy yayvan bir tencereye 4 su bardağı su, maydonoz ve limon suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Karışım kaynama noktasına gelinceye kadar orta yüksek ateşte ısıtın. Ateşi kısın ve somon filetoları dikkatlice tencereye yerleştirin. Somonları kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. Sosu hazırlamak için, vişne, vişne ekşisi, vişne suyu, bal ve çubuk tarçını küçük bir sos tenceresine alın. Kısık ateşte 8-10 dakika çektirin. İçerisinden çubuk tarçınları alın. Tereyağını, çırpma teli yardımı ile sürekli karıştırarak, sosa yedirin. Servis etmek için somon filetoları tabağa alıp üzerine hazırladığınız sosu ilave edin. Vişne soslu poşe somonu, tane hardallı patates püresi ve sote sebzeler eşliğinde servis edin.