Yaban Mersinli ve Chialı Biscotti

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

350 gr un

3 yumurta

200 gr toz şeker

10 gr kabartma tozu

170 gr kuru yaban mersini

100 gr badem, kavrulmuş, iri doğranmış

2 çorba kaşığı (30ml) çiya tohumu

Hazırlanışı:

Fırınınızı 180 C’ye ısıtın.

Un ve kabartma tozunu derin bir kaba eleyin. İri parçalar halinde doğradığınız kavrulmuş badem, kuru yaban mersini ve çiya tohumunu ilave edin. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri hafifçe çırpın. Yumurtalı karışımı kuru karışıma ekleyip karıştırın. Hazırladığınız hamuru unladığınız tezgaha alın ve iki eşit somun halinde şekillendirip yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin.

Somunları 180 C’ye ısıttığınız fırında 20 dakika fırınlayın. 20 dakikanın sonunda somunları fırından çıkarın ve soğuması için 2-3 dakika bekleyin. Her iki somunu da keskin bir bıçak yardımıyla yarım santim kalınlığında dilimleyin. Dilimleri fırın tepsisine dizin. Biscottileri kurutmak için, 180 derecede 3 dakika fırınlayın. Bu aşamada biscotti’leri çevirip 3 dakika daha fırınlayın. Biscotti’lerinizi tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Yaban Mersini ve Çiya’lı Biscotti’leri Kahve eşliğinde servis edin.

(Not: Biscotti’lerinizi hava almayan bir kapta oda sıcaklığında bir hafta kadar saklayabilirsiniz.)