Yeşim Temel Özcan ile Fonksiyonel Beslenme - Prebiyotik Tatlı Patates & Pırasa Çorbası
Malzemeler:
2 çorba kaşığı (30 ml) zeytinyağı
1 sap pırasa, 1 cm kalınlığında dilimlenmiş
500 g tatlı patates, soyulmuş, küp şeklinde doğranmış
1 diş sarımsak, ince dilimlenmiş
4 su bardağı (1 lt) ilikli kemik suyu
¼ tatlı kaşığı (1ml) Muskat
Beyaz biber
Tuz
Frenk Soğanı
Hazırlanışı:
Zeytinyağını orta ateşte geniş bir tencerede ısıtın. Pırasaları ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Sarımsağı ekleyip 20-30 saniye soteledikten sonra tatlı patatesleri ilave edip 2-3 dakika daha soteleyin. Kemik suyunun tamamını ekleyip ateşi orta kısık seviyeye düşürün. Beyaz biber ve muskat ile lezzetlendirin. Kapağı kapalı biçimde 15-20 dakika pişmeye bırakın. Pişme süresinin sonunda çorbayı blender yardımıyla püre haline getirin. Damak tadınıza göre tuzunu ayarlayıp, üzerine Frenk soğanı serpiştirerek servis edin.