Zencefilli Ayva Chutney

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

2 çorba kaşığı (30 ml) Ayçiçek yağı

1 orta boy soğan, küçük küpler şeklinde doğranmış

1 kg ayva, soyulmuş, 2 cm’lik küpler şeklinde doğranmış

1 su bardağı (250 ml) toz şeker

1 su bardağı (250 ml) elma sirkesi

1 tatlı kaşığı (5 ml) kişniş tohumu

½ Meksika biberi, ince doğranmış

100 g zencefil, rendelenmiş

1 adet çubuk tarçın

2 adet yıldız anason

Hazırlanışı:

Ayçiçek yağını geniş bir tencerede orta yüksek ateşte ısıtın. Soğanı ilave edip arada karıştırarak 10-12 dakika, soğan hafif karamelize olana dek soteleyin. Ayva, elma sirkesi ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Kişniş tohumu, çubuk tarçın ve yıldız anasonu küçük bir tavada orta ateşte 1 dakika kavurup tencereye ilave edin. Zencefil ve Meksika biberini de ekleyip ateşi kısın. Ara ara karıştırarak 35-40 dakika pişmeye bırakın. Chutney’yi sıcakken sterilize edilmiş kavanozlara aktarıp kapaklarını kapatın. Baş aşağı şekilde oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Zencefilli Ayva Chutney’yi peynir çeşitleri ile servis edin. Afiyet olsun.