Zencefilli Cızbız Somon ve Zerdeçal Kremalı Linguine Tarifi
Malzemeler:
½ paket linguine
2 dilim ( ~250g) somon fileto, derisi alınmış
4 çorba kaşığı (60 ml) zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı (5 ml) toz zerdeçal
200 ml krema
1 adet limon
2 diş sarımsak
2 cm taze zencefil, rendelenmiş
½ adet küçük boy soğan, küçük küpler şeklinde doğranmış
2 su bardağı (500 ml) brokoli, ayıklanmış
Hazırlanışı:
Limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Tuz, taze çekilmiş karabiber, limon kabuğu rendesi, 2 çorba kaşığı (30 ml) limon suyu,2 çorba kaşığı (30 ml) zeytinyağı, taze zencefil ve bir diş sarımsağın rendesini küçük bir kasede karıştırın. Somonu ilave edip alt üst ederek marinad ile kaplayın. 20-30 dakika oda sıcaklığında marine olmaya bırakın.
Geniş bir tavada kalan zeytinyağını orta yüksek ateşte ısıtın. Soğanı ilave edip ara ara karıştırarak 3-4 dakika soteleyin. Sarımsak, zerdeçal, taze çekilmiş karabiber ve tuz ilave edip bir dakika daha soteleyin. Ateşi kısıp krema ve 2 çorba kaşığı (30 ml) limon suyu ilave edin. Ara ara karıştırarak 3-4 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın.
Geniş bir tavayı orta yüksek ateşte ısıtın. Isınan tavada somonları her bir yüzü 3-4 dakika olacak şekilde ‘cızbızlayın’. Sıcak tutun.
Makarnayı paket üzerindeki talimatlara uyarak tuzlu suda ‘al dente’ haşlayın. Makarnanın haşlanma süresinin yarısında brokolileri tencereye ilave edip makarnayla birlikte 5-6 dakika haşlayın. Haşlama suyundan ¼ bardak kadarını ayırıp makarnayı süzün. Sosu yeniden orta ateşe alıp haşlanmış makarna ve brokoliyi tavaya ilave edin. İhtiyaç olması halinde ayırdığınız makarna suyundan azar azar ekleyerek sos kıvamını ayarlayarak 1-2 dakika ısıtın. Linguine’yi servis tabaklarına paylaştırıp somonları makarna üzerine yerleştirin. Zencefilli Cızbız Somon ve Zerdeçal Kremalı Linguine’yi limon kabuğu rendesi ile süsleyip hemen servis edin.