Zerdeçallı Karakılçık Bulguru

Kaç Kişilik-
Hazırlama Süresi-
Pişirme Süresi-

Malzemeler:

1 su bardağı (250 ml) köftelik karakılçık bulguru

2 su bardağı (500 ml) içme suyu, sıcak

2 tatlı kaşığı (10 ml) zerdeçal

1 tatlı kaşığı (5 ml) bal

2 çorba kaşığı (30 ml) tereyağı, küçük küpler şeklinde doğranmış

2 çorba kaşığı (30 ml) kavrulmuş badem, doğranmış

4 çorba kaşığı (60 ml) maydanoz, ince doğranmış

Tuz & Taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:

Bulgur, zerdeçal, bal, tereyağı, tuz ve karabiberi geniş bir kasede karıştırın. 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Kasenin ağzını streç film ile kapatın. 15-20 dk dinlenmeye bırakın. Suyunu çektiğinde bir kaşık yardımıyla karıştırıp havalandırın. Maydanoz ve bademi ilave edip karıştırın. Zerdeçallı Karakılçık Bulgurunu sıcak servis edin.