30000000071031/30000000071054/30000000071057
Anadolu Lezzetleri K.maraş Sıkma Tarhanası 250 G

Anadolu Lezzetleri K.maraş Sıkma Tarhanası 250 G

Anadolu Lezzetleri
Tarhana yuva demek, anne demek, sıcacık sofrada sıla hasreti demek… Tarhana, buğday unu, yoğurt, maya, tuz, bazı çiğ veya pişmiş sebzeler (domates, biber, soğan) ve baharatların (nane, fesleğen, dereotu, kırmızı biber, tarhana otu gibi) karıştırılmasıyla hazırlanır. Ardından bir ila yedi gün içerisinde fermantasyona bırakılır. Fermetasyon sürecinin sonunda ortaya çıkan hamura “tarhana” denir. Maraş tarhanasının üretiminde buğday yarması (dövme) ve yoğurt ana bileşenler olarak kullanılır. Maraş yöresi halkının inancına göre Yavuz Sultan Selim’in Mısır seferi öncesindeki emriyle Maraş tarhanası elde edilmiştir. “Soğukta donmayan, sıcakta kokmayan” bir gıda üretilmesini isteyen Yavuz Sultan Selim’in askerleri için tarhana üretilmiştir. Kahramanmaraş’ın iklimi, doğal çevresinin katkıları ve üretim tekniği nedeniyle Maraş tarhanası farklı bir karakteristik yapıya sahiptir. Un ve yoğurttan yapılan toz halindeki tarhanalar genellikle çorba olarak tüketilmekteyken Maraş tarhanası; yoğurtla karıştırılarak, çorba halinde, sıcak et suyu ile ıslatılarak, ıslatılmış hali soğanla kavrularak veya çerez halinde tüketilebilir. Tarhana, kolay sindirilebilen bir besindir. Tarhana, protein kaynağı ve kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, minerallerinden zengindir. Bileşiminde bulunan sebze ve baharatlarla fonksiyonel bileşiklerden zengin hale gelirken, içerdiği yoğurt ile de biyolojik değeri yüksek protein.kaynağıdır. Tarhananın temel bileşeni olan un, özellikle elzem amino asitlerden lizin ve treoninden fakirdir, fakat tarhanaya eklenen yoğurtta ise bu amino asitler bol miktarda bulunur ve bu iki besin karıştırıldığında tarhana bir “tam protein” barındırır hale gelir. Tarhananın 100 gramı 348 kkalori enerji, 13 g protein, 2.24g yağ, 66.50 g karbonhidrat, 5.06 g posa, 249 mg kalsiyum, 3.72mg demir, 0.288 mg tiamin, 0.158 mg riboflavin içerir. Tarhana kaliteli besin ögesi içeriğinin yanında iştah açıcı, sindirimi kolaylaştırıcı ve barsak florasını düzenleyici bir besindir. Posadan zengin yapısı sayesinde kilo kontrolünü kolaylaştırır, iştahı dengeler, kalp dostudur. İçerdiği probiyotik bakteriler sebebiyle hem bağırsak dostudur hem de vücut direncini artırır. Tarhanaya eklenen domates likopenden zengin olduğu için bu nadide besine kuvvetli antioksidant özellik kazandırır. Tarhana glisemik indeksi düşük bir besindir. yas¸lı, çocuk ve hamile beslenmesinde önemli rol oynar.

İçindekiler
Yoğurt (pastörize inek sütü (laktoz içerir)), yoğurt kültürü, buğday yarması (gluten içerir), tuz, kekik, su

Alerjen Uyarısı
Gluten ve laktoz içerir.

Net Miktar (g/ml)
250

Saklama Koşulları
Güneşten uzak, serin ve kuru yerde saklayınız.

Menşei
TÜRKİYE

İşletmeci / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı
TSH DOĞAL ÜRÜNLER TARIM AMB.LOJ.HİZ.SAN.VE TİC.A.Ş

İşletmeci / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı Numarası
034308

İşletmeci / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı Adresi
AYDINEVLER MH. SELÇUKBEY CD. NO:101/105A MALTEPE İSTANBUL

Kullanım Önerileri
Sıkma tarhana çorbası yapmak için, 4 litre kaynar suya akşamdan ıslatılarak elde sıkılarak ezilmiş 300 g sıkma tarhana ile tercihen kaynatılmış nohut koyup 15 ila 30 dk kaynattıktan sonra, yeterli tuz ve 3-4 adet dövülmüş sarımsağı tencereye koyup üzerine sosunu dökebilirsiniz. Sosu 50 g tereyağını eritip içine kuru nane ve toz biber ekleyerek hazırlayabilirsiniz.

Ürün Bilgilerini Kullanma Hakkında
İnternet sitemizde ve online satış kanallarımızda yer alan ürün etiket bilgileri, ürünün tedarikçisi tarafından Migros Ticaret A.Ş.’ye iletilen en güncel bilgilerdir. Ürün etiket bilgileri ile internet sitemiz ve online satış kanallarımızda bulunan bilgiler arasında herhangi bir farklılık bulunması halinde sorumluluk tamamen tedarikçi firmaya aittir.

  • Enerji (kcal): 323.0
  • Enerji (kJ): 1362.0
  • Yağ (g): 1.5
  • Doymuş yağ (g): 0.8
  • Karbonhidrat (g): 59.0
  • Şeker (g): 3.0
  • Lif (g): 13.0
  • Protein (g): 12.0
  • Tuz (g): 4.6