Bir kovanda yaklaşık olarak 10 ila 40 bin arı bulunduğunu, her bir arının günde 10 ila 15 kez kovandan dışarı çıkarak, her çıkışında 80-100 çiçekten nektar ve polen topladığını biliyor muydunuz? Bal tarih boyunca birçok toplum tarafından mikrop öldürücü, vücut direncini artırıcı, cilt yenileyici özellikleri sebebiyle tüketilmiştir. Balın yapısındaki şeker diş minesine zarar vermez ve hatta balın yapısında buşunan kalsiyum, fosfor ve florid düş minesinin güçlenmesini sağlar. Bal prebiyotik yani insan mikrobiyotasının beslenmesini ve çoğalmasını sağlayan bir besindir. Balın prebiyotik özelliği oral mikrobiyotayı da güçlendirir ve diş çürüğü gelişimini önler. Balda zararlı bir bileşik olan furfural oluşumu önlemek ve balın kristalize olmasını önlemek için oda ısısında (20- 22°C), güneş ışınlarına maruz bırakılmadan ve metal olmayan kaplarda muhafaza edilmesini öneririz. Bal saklarken mutlaka ağzı kapaklı bir kapta tutulmalıdır. Bal pişirilmeden tüketilmesi gereken bir besindir. Isıl işlem uygulanması gerekiyorsa sadece sıcaklığı 45 dereceyi geçmeyen sıcak suya konarak benmari usulü ısıtılabilir.
İçindekiler
%100 çiçek balı
Net Miktar (g/ml)
450
Saklama Koşulları
Serin ve Kuru Yerde Muhafaza Ediniz
Menşei
TÜRKİYE
İşletmeci / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı
CELAL ÇAY-EĞRİÇAYIR DAĞITIM
İşletmeci / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı Numarası
035454
İşletmeci / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı Adresi
YENİMAHALLE MH. YANIKSES SK. NO:5/A BAKIRKÖY İSTANBUL
Kullanım Önerileri
1 yaş üstü kullanıma uygundur
Ürün Bilgilerini Kullanma Hakkında
İnternet sitemizde ve online satış kanallarımızda yer alan ürün etiket bilgileri, ürünün tedarikçisi tarafından Migros Ticaret A.Ş.’ye iletilen en güncel bilgilerdir. Ürün etiket bilgileri ile internet sitemiz ve online satış kanallarımızda bulunan bilgiler arasında herhangi bir farklılık bulunması halinde sorumluluk tamamen tedarikçi firmaya aittir.